Låtsaslandet England

Publicerad 2013-09-04 22:27:21 i Fjälle+Malle=Fjalle,

HEJ och välkomna till vår nya toppenbra blogg! 
 
Här kommer vi att uppdatera om vårt nya liv i LONDON (!!!) så att alla nära och kära kan hålla lite koll på oss. 
 
Det hela började en tråkig februaridag i Visby. C-uppsatskursen var en pina och framtidsångesten ett faktum. Då, som en skänk från ovan, en idé formades i Fjalles huvud! "Skit i vidare studier, vi flyttar till London! Där finns de, musikalerna!". Ja, det var väl ungefär så det var. Hur som haver bokade vi en varsin enkelbiljett och for över det där vattnet. 
 
Nu är vi alltså på plats, vilket känns knäppt och ganska surrealistiskt. Lägenheten är toppen (med betoning på TOPPEN!!!!) och vi har verkligen haft hur mycket tur som helst som kommit över den här. Hyresvärden är också bra och det hela känns väldigt tryggt. Vi bor precis bredvid en neuroklinik, så vi letar dagligen efter Derek Shepherd aka McDreamy. Vi lovar bilder (tyvärr endast på lägenheten, ej McDreamy) (om vi nu inte hittar honom, kom ihåg att hoppet är det sista som överger människan!) inom en snar framtid. 
 
Men alltså, vad är grejen med detta låtsasland England?! Vad äter egentligen engelsmännen? I alla affärer som vi har varit inne i har det endast funnits LÅTSASMAT. Vi har hängt i minst en timme i varje mataffär och bara skrattat åt alla knäppa varor som finns och all riktig mat som INTE finns. Ordentlig frukost är helt omöjligt, om man inte vill äta chokladkräm med chokladpuffar. Och det vill man inte. Londonbor är också ytterst förtjusta i fenomenet uppskuren frukt i plastförpackningar, färdigmosad potatis, färdigrullade råa köttbullar och bara massa annan färdig mat?! FINNS DET EJ KÖK?! Svar: jo, vi har ett kök i VÅR lägenhet. Med gasspis, ugn, kylskåp och fläkt - slå det om du kan, Mejerigatan! 
 
I övrigt känns allt annat också låtsas. Är vi verkligen här? Ja, tydligen. Bor vi verkligen här? Tveksamt, men det verkar så. Ligger verkligen England i norra Europa? Ytterst tveksamt, då denna tropikvärme har fått oss att svettas floder (tack och lov att vi har ett badkar!). 
 
Vi hörs snart igen - för vi har ju trots allt wifi i läggan! 

Kommentarer

Postat av: Cathis

Publicerad 2013-09-05 00:23:54

Blogg! Gillas! :D

Postat av: Helena Berglund

Publicerad 2013-09-05 11:06:01

Himla kul, kommer följa denna blogg!
Håller tummarna för att ni får se McDreamy ;)

Postat av: Mamma och Pabo hammarsten

Publicerad 2013-09-07 17:57:31

lysande blogg!!!!!!!!!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela