Lördagsutflykt

Publicerad 2013-09-28 20:25:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Tjabba!
Idag har vi varit på Lördagsutflykt igen. Denna gång gick färden till IKÄA! Åh HURRA för alla Å, Ä & Ö! Hurra för alla små putslustiga svenska serienamn! Hurra för Swedish Meatballs! Hurra för Lingon Berry Jam! HURRA FÖR LÖRDAGSGODIS! 
 
Så nu har vi listat ut hur man botar hemlängtan i alla fall en uns. Väl där var vi också rätt säkra på att vi liknade några kändisar då en random tjej tackade för vårt "magazine" och meddelade att det var "lovely". Vi log dumt och nickade - som sig bör i sådana situationer. Så om någon kommer att tänka på några ASCOOLA kändisar som liknar oss kan ni väl hojta till!
 
Bildz:
IKEA i Wembley ser ut som alla Ikeor. Förutom att de inte bara serverar köttbullar utan också firre och chirre.
 
Malle gick in stenhårt på det här med svenskhet och IKEA-het.
 
Det.Bästa.Evvah.
 
Dagens OTROLIGT guldiga skörd! (plus en sax och en kudde)
 
Sedan åt vi raggmunkar med lingonsylt i sann husmansanda. Hurra!
 
 
 
 

Tisdagspub

Publicerad 2013-09-24 21:35:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

NEWSFLASH!!!
 
Uppdatering på jobbfronten: HELA Fjalle har fått jobb på ett tufft företag som hyr ut servitriser (oss) till coola event och fester (läs: Les Mis-premiären, kändisfester, välgörenhetsgalor, miljadärsbröllop etc etc)! Woop woop! Heja oss! Så himla bra!!! Nu ska vi bara lära oss att behålla pokerfacet om vi ser snygga kändisar (läs: Jake Gyllenhaal och Ramin Karimloo) (!!!). Det kommer aldrig gå. Malle kommer dock fortfarande jobba i baren och Fjälle ska på intervju på torsdag i en tuff nördaffär! Håller tummar och krossar fingrar! Annars kan Fjälle alltid börja jobba på Gaucho (HammarBosses favvorestaurang) (och därför även Malles favvo, minus att det endast serveras kött) (men för HammarBosses skull!). 
 
För att fira detta framsteg på jobbfronten (och nyckelfronten - äntligen har vi lyckats göra en kopia på nycklarna så att vi har varsin knippa!) gick vi till en engelsk pub och åt firre & chirre. Gött! 
 
Häromdagen (igår) när vi försökte fixa nycklarna var vi ju tvungna att lämna ifrån oss dem och därmed "tvungna" att drälla runt på stan hela dagen. "Typiskt". Vi hittade denna gudagåva på TopShop (obs! byxdressen - inte Malle!):
 
 
KOLLA BARA PÅ DEN!!!!!! Så himla mycket GULDIGT i ett och samma plagg! Tyvärr överskred priset vår budget (rejält) så härmed startar vi Fjalles Insamling För Välgörande Ändamål (aka Byxdressar i Paljett). Skänk gärna en slant! En stor slant, helst. Tack på förhand! För intressenter, kommentera detta inlägg så kontaktar vi er!
 
Herrå!
 

Lördagsutflykt!

Publicerad 2013-09-21 19:52:01 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Nu i helgen är det något som kallas Open House London, vilket innebär att en får gå in i en massa kända byggnader som annars inte är öppna för allmänheten. Coolio tänkte vi och åkte till Battersea Power Station. Det var coolast, för där har Batman spelats in! Dvs Christian Snygg-Bale har varit där. Yee-ha! Plus att byggnaden tydligen har varit med på omslaget till en Pink Floyd-skiva. Dock var det tydligen fler peeps som tyckte att det var coolt, för när vi kom dit var det så himla mycket folk att inga fler släpptes in. Buhu. Men, eftersom vi är asbra på att LEVA IDAG (kräks) och MAKE THE MOST OF IT (dubbel-kräks) gick vi istället till National History Museum. Woho! Där lurade vi systemet rejält, eftersom vi hade räknat med att det kostade pesetas att ta sig in, men i själva verket var det GRATIS! Woop woop! Där inne såg vi dinosar och Malle lät precis som alla kidz när hon såg dem ("Wooooow!" och "Raawr rawr!").
 
BILDZ (obs! alla bildz är toppgryniga pga sämst ljus i museet) (inte för att Malle är en dålig fotograf) (viktigt!):
 
Vår tolkning av Pinkans skivomslag:
Fett med coolare och peppigare med dinosar!!!!!
En stego!!
Alla som har tagit på en sån till vänster räcker upp en hand! *två händer uppräckta här* *mvh coolisar*
Det här är Charlie, vår nya BFF (Nude Anne, släng dig i väggen!):
En fjant i safarihatt! 
Huvudbonader för barn is the shiet!
Fjällis blev sur, för hon fick inte sitta i Darwins knä, som Malle hade lovat:
OMG! En domherre!!!!!!!!!!!! Hjälp!!!!!!!!!!!
 
Hejdå!
 

Nude Anne

Publicerad 2013-09-18 20:34:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Hej på er!
Här sitter vi och väntar på att potatisen ska koka klart så vi sen kan göra potatismos med hålsleven och steka fiskpinnarna i kastrullen! Lyxeri!
 
En sjuuuk bra grej som har hänt som vi fett borde skylta med är att halva Fjalle HAR FÅTT JOBB!! Jippi! Malle jobbar nu med att hälla upp öl och kånka krubb på en (halv-)äkta engelskpub (halväkta i och med att de inte serverar Fish & Chips!!?! Samt att noll procent av personalen är från England). Vi har redan gett hela personalstyrkan smeknamn och karaktärsdrag för att liva till det lite! Hittintills har hon hunnit förespråka adventure time en gång, och planen är att försöka luska fram om någon på puben händelsevis råkar vara spelledare av Mutant. I sådana fall propsar den arbetslösa delen av Fjalle på att vi ska bli BFFs med denne spelledare. 
 
Medan Malle jobbar och planerar kompissnärjning så letar Fjälle jobb. Sätter stor tilltro till intervjun på tisdag. Tills dess jobbar vi på med ihärdighet och tålamod - och en jävla massa te. Så som man löser allt i England.
 
Ikväll får Fjälle välja film (HURRA). Gissa vilken! Den som gissar rätt bjuder jag på en Pint när ni kommer hit och hälsar på :) Så kommentera nu fö fan!
 

Turist? Javisst!

Publicerad 2013-09-15 20:02:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Idag har vi turistat igen! Och England bjöd på klassiskt väder. Snart dags att skaffa sig en sydväst. BILDZ BLITZ: 
 
Slott + triathlonbana:
Peppig brud + drottningen är hemma!
Sjukt unik bild på tuff snubbe:
En annan tuff snubbe + jääävligt stel tjej (trotsar två av sina rädslor: militärer och hästar):
Sen mötte vi ÄNNU en tuff snubbe som hade asmånga medaljer! Tog en smygbild på honom, men censurerade hans fejs, för att inte hamna i trubbel (han såg ju mäktig ut lixx):
 Flirt-Eleonor flirtade med typ alla vi mötte?!
Gick förbi svinmånga monument över THE WAR (what war?), bland annat den här som såg ut som en massa hängda kvinns bara? Obehagligt:
Sen såg vi dessa klassiker:
Fjälle & Biggan:
Biggan, Malle & Volymluggen:
Vi kan bekräfta att plejset står kvar, men låt oss återkomma efter den femte november också:
Ännu en unik bild (det som sades under denna fotosession var "Uuh, det luktar KISS här! Får jag gå ut nu?"):
Sen gick vi över Millennium Bridge!!! Nojade över att dödsätarna skulle komma och sabba:
Det började regna (igen):
Men inga sura miner för det!
Sen kom vi till den här "lelle" byggnan (där halva Fjalle har sjungit):
Sen regnade det mer, men vi var fortfarande glada (och lite bollfejsiga) (och skalliga tydligen?!):
Sen såg vi en annan bro och där slutade vi turista:
 
Hejsvejs!
 

Fröknarna Tatt

Publicerad 2013-09-14 23:17:20 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Nu ska vi försöka blogga med en brain collapse aka poo-brain. Det blir spexigt.
 
Idag har vi som sagt tvättat i en TVÄTTOMAT! Som på film! England fortsätter leverera låtsasgrejer. Vi försökte växla vår sedel mot några ynka mynt av en göör-snygg fika-kille som såg ut som Harry Potter med snygga käkben. Det fick vi inte. Han dissade oss. (?!?!???!). 
 
Vi var också på en marknad (verkar som att engelsmän har en fondness för helgmarknader) (vi har varit här så länge nu att vi börjar tappa the swedish lingo), Där lyssnade vi på vår nya favvokör (rindikören, känn dig nedpetad MOHAHA). Denna kör bestod av engelska gentlemen som har en fondness för andra gentlemen. SÅ söta! Fjalle stod och fånlog hela tiden! Så himla bra!
 
Sen gjorde vi pannkakor. Eller snarare - försökte göra pannkakor. Det blev lite klurigt i och med avsaknad av:
1. Stekpanna
2. Visp
3. Bunke
4. Stekspade
5. Vettigt smör
 
Istället användes detta:
1. Wokpanna och kastrull
2. Hålslev
3. Svinstor salladsskål
4. Oidentifierbart köksredskap
5. Solrosolja
 
Resultatet blev mer pannkaksbollar - men de smakade bra i alla fall!
Vi må leva i en LYX-lägga (städerskan var ju här idag och gjorde ett galant jobb, om man bortser från att hon sabbade vår nagellacksordning!) men ibland är tattigheten ett faktum.
Hejsvejs!
 

Laundry day

Publicerad 2013-09-14 13:09:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

I och med den lilla incidenten tidigare i veckan tillbringar vi vår lördag här. Det är omöjligt att inte nynna på Dr. Horrible.

Laundry day
see you there
under things
tumbling

London levererar!

Publicerad 2013-09-13 11:23:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Hola! Que tal? Vamos a la playa. 
 
... Närå, skoja bara. Det regnar ju.
 
Igår levererade London! Först sökte vi tusen jobb utan att det var jobbigt och sen gick vi på Phantom of the Opera!!! Le pepp var le extrem! Det var SJUUUKT bra! Så himla maffigt och pompigt! Och de var så himla braaaaa och duktiga! Herregud. Vi klappade vårt allra hårdaste i slutet. Eleonor klappade till och med sönder sin ring, så hårt klappade hon. Då vet ni att vi klappade hårt. HÅRT, I tell you! Coolaste grejen var att han som spelade Raoul har varit med i Greys Anatomy och Sex and the city. Coolio! 
 
Sen gick vi på kör. Det var chockartat, men ganska kul. Vi träffade en dryg skåning och några trevliga peeps. 
 
Glömde berätta att vi fick nästan jobb också! Eventuellt liten överdrift, men Fjälle har fått en callback till en servitrisuthyrningsfirma (hello servera engelska lordar!) och Malle har fått provjobb på en vinbar (?!). Hoppas det går vägen! Annars ska vi ge oss ut på mer jobbhunting idag. Idag riktar vi in oss på teatrarna, drömmigaste drömmen liksom! Tänk att få jobba på Queens eller Her Majestys! WOW! Håll tummar (och "krossa fingrar" som man tydligen gör här)! 
 
BILDZ:
 
 Lot 666:
Det var rätt mörkt i salongen = svårt att ta bilder. Löste det genom att använda ficklampan på mobben:
...möjligen lite för ljust. Hittade dock en glödlampa (på mobben) sen:
Självklart val av skor:
Ett självklart instapinsta-arrangemang:
 
 

Speed-dating

Publicerad 2013-09-11 22:52:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Så nu har vi alltså varit på speed-dating i Svenska Kyrkan. Det gick till ungefär såhär:
 
"Hej, vad heter du?"
"Random namn"
"Jag heter Fjalle"
"Vad gör du här?"
"Jobbar som nanny/aupair"
"...kul! Trivs du?"
"Ja/Nej/Kanske"
"Jaha, jag söker jobb"
"Något särskilt?"
"Nä, allt."
"Hur länge har du varit här?"
"En vecka"
"Ja mä"
"Hej då"
 
x100 typ. Det var kul, man blev helt speedad (därav namnet på fenomenet, vi har knäckt koden!) och blev helt trött i halsen. Lärde sig cirka noll om någon eller något, men det var ju trevligt ändå. Hittade dock en tjej som typ bor granne med oss! Vi blev så exalterade att vi nog skrämde bort stackarn... Fjalle kan ju bli lite intensiv då och då, hehe. Betoning på lite. Allt som allt var det kul. Hejrå!
 

Jobbsökeri/turistande

Publicerad 2013-09-11 16:10:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Idag har vi varit ute och sökt svinmycket jobb! Woop woop! Bland annat på Queens Theatre = Les Misérables-placet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Japp, alla utropstecken var nödvändiga där. Drömmen! Vi ska även söka på en supernördig nördaffär, måste bara skriva ett supernördigt cover letter först. 
 
Och imorgon, eftersom vi har varit så duktiga, ska vi gå och se PHANTOM!!! Peppelipepp!
 
BILDZ:
 
Malin söker jobb via karta:
Passar på att turista lite:
Och lite till:
Vi har också övat på det här (OBS! svinsvårt!):
Och som sagt köpt biljetter i den här intetsägande teatern, till en cirka noll procent intetsägande musikal:
PEPPEN I NÖRDAFFÄREN!!! LSP, we love you! Adventure Time forevvah (Dan, det här är ditt fel):
 
Peace out!

DRAMA!!!

Publicerad 2013-09-10 21:47:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Gissa vad det här är? Det är Malin och Eleonor som försöker tvätta. Det gick sådär. Tvättmaskinen gick tydligen sönder och svämmade över halva lägenheten. Okej, så illa var det inte riktigt, men hela badrummet och en liten del av hallen blev dränkta. Paniken var ett faktum. MEN vi redde upp det fort som satan genom att använda lägenhetens alla handdukar till att torka, panikringa Helen (vår hyresvärd) och hetstorka lite till.
Det var tack och lov inte vårat fel och Helen blev inte arg utan ska fixa hit en rörmokare imorgon. Ingen större skada skedd, PJUH!
Gissa om vi kommer vara nervösa nästa gång det är dags att tvätta? Hjälp.

Effektiv dag

Publicerad 2013-09-10 18:01:14 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Idag har vi faktiskt gjort svinmycket bra grejer!! Plus att vi snart ska slänga in en tvätt också. Heja oss!
 
Först och främst har vi klarat av (som om det vore någon stor grej) intervjuerna till NI-grejsimojset. Det var för övrigt inget att vara nervis för - de frågade typ vad man hette och sen ville de ha en signatur. Vi hamade ute i nån förortshåla och kände oss lite malplacerade. Spexigt att London kan bjuda på så olika miljöer med bara en 15 minuters tunnelbaneresa emellan dem.. 
 
Sen har vi betalat hyra för en månad - toppen! JÄVLAR vad mycket pengar! Men nu är vi garanterade bostad i i alla fall denna månad. HURRA! (för har vi inte världens bästa lägga så säg!?!)
 
Sedan har vi storhandlat på ÄLSKADE Lidl! Hurra för "svensk" mat!

Därefter har vi sökt TVÅ (wow.) stycken jobb! OCH (lyssna noga nu) GÅTT VIDARE I ANTAGNINGSPROCESSEN på ett av dem (redan!!!!!!!!). FA-AAN va bra! Vad som händer härnäst får vi alla vänta och se! 
 
Och som om inte det vore nog så har vi (Malle) gjort en FANTASTISK bananfluge-cocktail - så nu ska de DÖ de jävlarna!!! Hurra
 
Fjälle har också kommit på att vi är i London - det är en stor stad - det beryder i sin tur att stora filmstjärnor ofta gästar filmpremiärer. Vilken himla tur att JAKE GYLLENHAALS senaste film har premiär om 17 dagar. Nedräkningen har härmed börjat!!! (jag.kommer.dö.)
 
Heja oss! nu ska vi titta på adventure time. Tjingeling!
 

Svenska kyrkan levererar!

Publicerad 2013-09-09 14:33:18 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Idag bekräftar London fördomarna om vädret - regnet öser ner! Störigt. Vi trotsade dock regnet och offrade våra frisyrer för att gå till Svenska Kyrkan. På vägen dit övade vi att gå över gator. Det var svårt. Väl framme kunde vi skriva ut våra CV:n (som faktiskt blev klara till slut!) och prata SVENSKA, hurra! Det gör vi nämligen inte annars (ljug), vi pratar bara engelska här hemma (dubbel-ljug). På onsdag ska vi dit igen på någon slags lära-känna-andra-svenskar-i-London-kväll och tydligen speed-datea?! Är lite nervösa. Vi ska också börja i en kör (om vi får). Äntligen kanske vi får ett socialt liv!
 
I eftermiddag och imorgon förmiddag har vi dessa intervjuer för National Insurence-nummer, buhu. När de är avklarade ska vi lämna ut sju stycken CV:n var (det var så många vi lyckades skriva ut) och sen ska vi belöna oss med att gå och se Phantom of the Opera på torsdag, hurraaaa! 
 
Vi ska också försöka ta oss till Big Ben någon dag. Vi tittade nämligen på V for Vendetta igår, så nu måste vi kontrollera att han står kvar. Deppigt vore ju annars. 
 
Hejsvejs!
 
 

CV osv

Publicerad 2013-09-07 21:06:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Idag har vi tittat på Cartoon Network (hehe) och försökt skriva CV. Vilket helvete (inte cartoon network - guldkanal!). På måndag och tisdag har vi intervjuer för att få ett National Insurance-nummer så att vi kan börja jobba, så det är väl hög tid att få klart de där himla CV:na... Dödens död. Hur säljer man in sig själv på engelska liksom?! Det är verkligen dumt svårt. Så vi gav upp.
 
Sen har vi tittat på Adventure Time (kan inte riktigt bestämma oss för om det är bra eller bara extremt konstigt; men det ena utesluter ju inte det andra ((det är ju Fjalle levande exempel på)) och ätit tacos! Snart ska vi titta på Last Night of the Proms och dricka te - som riktiga Engelsmän. 
 
Idag får ni inga bildz (vem vill se bilder på någon som skriver CV?!!), en annan dag kanske.
 
Cheers, 

Även Londonbor kan turista

Publicerad 2013-09-06 17:31:17 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Idag har det regnat - ingen är förvånad; vi är ju trots allt i England. Efter att vi varit dukiga och bokat in intervjuer för att få national insurance-nummer belönade vi oss med ett besök på British Museum. Där såg vi mumier, stenar, lera, mer stenar och lite mynt. Lite ben också. BILDZ:
 
Mittbenelugg framför den pampiga entren:
Fina urnor:
En schysst snubbe som vi hört om i cirka fjortontusenetthundrafemtioelva miljoner föreläsningar på HGO:
Annan schysst snubbe som strikear en schysst pose:
En oschysst snubbe som kickar en stackars kentaur in ze ballzz (vi är mentalt 15-åriga grabbar) (efter lite googling märkte vi att en kentaurs ballzz är placerade mellan hästbenen) (still funny! /15-åriga grabbarna):
Britterna har tydligen norpat ett helt tempel till sitt museum. Kan vara bra att veta om man vill börja tillbe Apollo (eller Javert, han är ju tydligen också från Olympens berg):
Malins mångsidighet, del 1 - Venus:
Malins mångsidighet, del 2 - gladiator:
 
Vi såg även Rosettastenen, men den var ganska tråkig (yes, we said it: TRÅKIG! mvh dåliga arkeologer). Det fanns också en utställning om Pompeji så då tänkte vi på Carola, men den var snordyr så vi gick aldrig in. 
 
Har ni tur kanske det blir lite mer substans i nästa inlägg. Troligtvis inte, vi hoppas på mer kentaurballzzzz. Mvh 15-åriga grabbarna.
 

Les Misérables

Publicerad 2013-09-06 10:43:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Alltså.
 
Igår kväll såg vi Les Misérables på Queens Theatre här i London!!! Var det på riktigt?! Vi är inte riktigt säkra. Fast jo, så mycket som vi grät och fick gåshud var det nog på riktigt ändå. 
 
Och hur var det då? SÅ JÄVLA BRA! Sjukt imponerande att vi, trots våra SKYHÖGA förväntningar, kunde gå därifrån helt mållösa över hur fantastiskt det var! Nu är våra liv fulländade, nu kan vi åka hem igen. Det var ju trots allt den här musikalen som var anledning till flytten från första början. Fast nej, vi stannar nog ett tag till - vi måste ju se den igen (och igen och igen!) (och vi måste träffa McDreamy).
 
Javert var en gudagåva sänd från Olympens berg (va?!) med en röst som sammetslena minkar doppade i honung (återigen: va?!?!?). Hans solosånger var verkligen GULD! Han var lätt bäst i hela muskialen, om man bortser från:
 
Gavroche. Lilla lilla Gavroche. Halva Fjalle började gråta redan när han kom ut på scen, och fortsatte sedan med detta under resten av hans framträdande. Den lilla ungen som spelade honom var så himla gullig och duktig och söt och liten och pluttig och bra och hjärteskärande, och om man inte grät ihjäl sig när han blev skjuten är man en sten. En kall sten. 
 
Övriga casten var också så himla braaa! Det här betyget från oss är verkligen SJUKT bra, då vi varit bortskämda med 25-årsjubileet hittills och det är ju GULDIGASTE GULDET liksom! 
 
På tal om 25-års: han som spelade Thénardier (ni vet, Master of the House) i den här föreställningen spelade Bambatois (han som vill ha en slice av Fantines pie) i 25-års!!! COOLT! Och hon som spelade mrs Thénardier (ni vet, Master of the Houses fru) i den här föreställningen spelade La Carlotta (ni vet, divan) i Phantoms 25-årsjubileum! Det här är sånt vi googlar loss på och tycker är fett coolt! OCH, det bästa med detta är att det innebär att båda dem har hängt med Ramin Karimloo (ni vet, snyggargot Enjolras i Les Mis 25 och fantomen i Phantom 25) (aka världens snyggaste man) (bättre än McDreamy!) vilket betyder att vi praktiskt taget känner honom nu, anser vi (ej McDreamy)! För övrigt var han som spelade snyggargot Enjolras i vår föreställning svensk, så honom känner vi ju praktiskt taget också! Hurra! 
 
Nu lite bilder:

BILDZ

Publicerad 2013-09-05 14:49:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Välkommen att beskåda vår superba lägga!
 
Vår superbraiga säng med superbraiga lakan som vi köpte på Primark:
Thorleif och Kråkan som förgyller tillvaron lite:
Finaste och viktigaste inredningsdetaljen:
Eleonor filosoferandes i vår bäddsoffa, del ett:
Utsikt från fönstrena:
Eleonor filosoferandes i vår bäddsoffa, del två:
Eleonor vilandes på heltäckningsmattan:
Hallen med den pråliga spegeln:
Lille lille köket, med supertoastern (i kastrullen finns kokat vatten på avkylning - survival mode!):
Malin, 180 cm, klättrandes på diskbänken för att illustrera takhöjden:
Sneaky utsikt från köksfönstret (vänstra byggnaden är McDreamys place!):
Badrummet, med nyinköpta handdukar från Primark (tack gud för dem, så att vi kunde DUSCHA i denna tropikvärme) (obs! ej den fula bruna golvhandduken, den fanns redan):
Viktigaste inredningen i badrummet:
 
Det var allt! Fint va?! Kom och hälsa på!!!
 
 
 

Frukost?!

Publicerad 2013-09-05 10:35:25 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Idag dukade vi upp denna ljuvliga frukost:
Notera flingpaketet i bakgrunden. Ser ju onekligen ut som en variant av Havrefras, eller hur? Men nixpix, i låtsaslandet England äter man tydligen yoghurt med FLINGA till frukost:
Herregud. Äcklig var den också. Synd att vi har 14 stycken "flingor" kvar...

Låtsaslandet England

Publicerad 2013-09-04 22:27:21 i Fjälle+Malle=Fjalle,

HEJ och välkomna till vår nya toppenbra blogg! 
 
Här kommer vi att uppdatera om vårt nya liv i LONDON (!!!) så att alla nära och kära kan hålla lite koll på oss. 
 
Det hela började en tråkig februaridag i Visby. C-uppsatskursen var en pina och framtidsångesten ett faktum. Då, som en skänk från ovan, en idé formades i Fjalles huvud! "Skit i vidare studier, vi flyttar till London! Där finns de, musikalerna!". Ja, det var väl ungefär så det var. Hur som haver bokade vi en varsin enkelbiljett och for över det där vattnet. 
 
Nu är vi alltså på plats, vilket känns knäppt och ganska surrealistiskt. Lägenheten är toppen (med betoning på TOPPEN!!!!) och vi har verkligen haft hur mycket tur som helst som kommit över den här. Hyresvärden är också bra och det hela känns väldigt tryggt. Vi bor precis bredvid en neuroklinik, så vi letar dagligen efter Derek Shepherd aka McDreamy. Vi lovar bilder (tyvärr endast på lägenheten, ej McDreamy) (om vi nu inte hittar honom, kom ihåg att hoppet är det sista som överger människan!) inom en snar framtid. 
 
Men alltså, vad är grejen med detta låtsasland England?! Vad äter egentligen engelsmännen? I alla affärer som vi har varit inne i har det endast funnits LÅTSASMAT. Vi har hängt i minst en timme i varje mataffär och bara skrattat åt alla knäppa varor som finns och all riktig mat som INTE finns. Ordentlig frukost är helt omöjligt, om man inte vill äta chokladkräm med chokladpuffar. Och det vill man inte. Londonbor är också ytterst förtjusta i fenomenet uppskuren frukt i plastförpackningar, färdigmosad potatis, färdigrullade råa köttbullar och bara massa annan färdig mat?! FINNS DET EJ KÖK?! Svar: jo, vi har ett kök i VÅR lägenhet. Med gasspis, ugn, kylskåp och fläkt - slå det om du kan, Mejerigatan! 
 
I övrigt känns allt annat också låtsas. Är vi verkligen här? Ja, tydligen. Bor vi verkligen här? Tveksamt, men det verkar så. Ligger verkligen England i norra Europa? Ytterst tveksamt, då denna tropikvärme har fått oss att svettas floder (tack och lov att vi har ett badkar!). 
 
Vi hörs snart igen - för vi har ju trots allt wifi i läggan! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela