Les Misérables

Publicerad 2013-09-06 10:43:00 i Fjälle+Malle=Fjalle,

Alltså.
 
Igår kväll såg vi Les Misérables på Queens Theatre här i London!!! Var det på riktigt?! Vi är inte riktigt säkra. Fast jo, så mycket som vi grät och fick gåshud var det nog på riktigt ändå. 
 
Och hur var det då? SÅ JÄVLA BRA! Sjukt imponerande att vi, trots våra SKYHÖGA förväntningar, kunde gå därifrån helt mållösa över hur fantastiskt det var! Nu är våra liv fulländade, nu kan vi åka hem igen. Det var ju trots allt den här musikalen som var anledning till flytten från första början. Fast nej, vi stannar nog ett tag till - vi måste ju se den igen (och igen och igen!) (och vi måste träffa McDreamy).
 
Javert var en gudagåva sänd från Olympens berg (va?!) med en röst som sammetslena minkar doppade i honung (återigen: va?!?!?). Hans solosånger var verkligen GULD! Han var lätt bäst i hela muskialen, om man bortser från:
 
Gavroche. Lilla lilla Gavroche. Halva Fjalle började gråta redan när han kom ut på scen, och fortsatte sedan med detta under resten av hans framträdande. Den lilla ungen som spelade honom var så himla gullig och duktig och söt och liten och pluttig och bra och hjärteskärande, och om man inte grät ihjäl sig när han blev skjuten är man en sten. En kall sten. 
 
Övriga casten var också så himla braaa! Det här betyget från oss är verkligen SJUKT bra, då vi varit bortskämda med 25-årsjubileet hittills och det är ju GULDIGASTE GULDET liksom! 
 
På tal om 25-års: han som spelade Thénardier (ni vet, Master of the House) i den här föreställningen spelade Bambatois (han som vill ha en slice av Fantines pie) i 25-års!!! COOLT! Och hon som spelade mrs Thénardier (ni vet, Master of the Houses fru) i den här föreställningen spelade La Carlotta (ni vet, divan) i Phantoms 25-årsjubileum! Det här är sånt vi googlar loss på och tycker är fett coolt! OCH, det bästa med detta är att det innebär att båda dem har hängt med Ramin Karimloo (ni vet, snyggargot Enjolras i Les Mis 25 och fantomen i Phantom 25) (aka världens snyggaste man) (bättre än McDreamy!) vilket betyder att vi praktiskt taget känner honom nu, anser vi (ej McDreamy)! För övrigt var han som spelade snyggargot Enjolras i vår föreställning svensk, så honom känner vi ju praktiskt taget också! Hurra! 
 
Nu lite bilder:

Kommentarer

Postat av: mamma Pia

Publicerad 2013-09-06 10:56:29

Sitter med ett stort leende i ansiktet när jag läser. Är så glad för eran skull. För min egen del är jag mest avundsjuk. Kramar till er.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela